Tuesday, October 27, 2020
Home > Lajme > 1 kilometër e lartë, kjo do të jetë qiellgërvishtësja që do të thyejë rekord në botë

1 kilometër e lartë, kjo do të jetë qiellgërvishtësja që do të thyejë rekord në botë

Qiellgërvishtësja më e lartë në botë do të ndërtohet në Arabinë Saudite. Vlera e saj paraprake llogaritet të jetë rreth 165 milionë dollarë, bazuar në kontratën e nënshkruar për ndërtimin e saj.

Ndërtesa gjigante do të do të realizohet nga Al Fouzan General Contracting Co. dhe do të përfundojë brenda 12 muajve.

Qiellgërvishtësja e quajtur Jeddah Toëer do të jetë 1 km e lartë duke tejkaluar Burj Khalifa të Dubait që është 828 metra./tesheshi.com/

%d bloggers like this: