Friday, October 23, 2020
Home > Pyetje pergjigje > A Lejohet Vonimi I Namazit Të Jacisë?!

A Lejohet Vonimi I Namazit Të Jacisë?!

Pyetje:

Hoxhë i nderuar!

A lejohet vonimi i namazit të jacisë?!

Përgjigje:

Po.

Lejohet vonimi i namazit të jacisë si dhe është vepër e pëlqyer, mirëpo nëse bëhet shkak për humbjen e namazit me xhemat atëherë ky veprim nuk lejohet.

( Nëse të ik namazi i jacisë me xhemat atëherë mirë është të shtyhet më vonë falja e tij në shtëpi).

Ndërsa, gratë është mirë që sa më vonë ta falin namazin e jacisë në shtëpi, mirëpo duhet të kenë kujdes mos ta vonojnë më shumë se kalimi i gjysmës së natës.

Allahu është më i Dituri!.

Shejh Muhamed bin Salih El-Uthejmin, -Allahu e mëshiroftë!-.

Nga arabishtja:

Suad B. Shaban

%d bloggers like this: