Saturday, October 31, 2020
Home > Hadithe > Çfarë duhet të thojnë fëmijët kur futen në shtepi

Çfarë duhet të thojnë fëmijët kur futen në shtepi

 

Transmetohet nga Enesi,- Allahu qoftë i kënaqur me të!,- se ka thënë:

Më tha mua i Dërguari i Allahut,- salallahu alejh i ue selem!,-: ” O biri im (o djalosh)!

Kur të hysh në shtëpinë tënde(tek familja yte), jepju selam atyre(përshëndeti me selamu alejkum), sepse kjo përshëndetje do të jetë bereqet për ty dhe për familjën tënde(pjestarêt e shtëpisë tënde).”

(Shënon: Tirmidhiu- 2698, dhe thotë se hadithi êshtë hasen sahih. Shejh Albani e vlerësoi hadithin si sahih).

%d bloggers like this: