Friday, October 23, 2020
Home > Islami dhe Shkenca > Cka ndodh kur njeriu teshtin ? Ja cka thote medicina …

Cka ndodh kur njeriu teshtin ? Ja cka thote medicina …

M.I

Medicina ka vertetuar se kur teshtin, per nje moment ndalen te gjitha organet e trupit, perfshire edhe zemren. Ky eshte i vetmi moment kur zemra ndalon disa milisekonda dhe me pas vazhdon se punuari normalisht. Prandaj, pas cdo teshtime te falenderojme Zotin qe na rikthen funksionimin e organeve ne normalitet.

Shpirti filloi ti jepej Ademit alejhisSelam nga koka. Me t’i hyre ne koke, Ademi a.s. teshtiu. Meleket i thane: Thuaj ElhamduLilah (Falenderimi i takon Allahut) dhe Ademi a.s. tha ElhamduLilah.
Atehere, Zoti i tha: Rahimeke Rabbuk (Te meshirofte Zoti yt)!

Fjala e pare qe Ademi a.s. degjoi nga Zoti ishte Meshira. Prandaj, eshte Islame urimi qe ia bejme atij qe teshtin, pasi falenderon Zotin: JerhamukAllah (Zoti te meshirofte).

%d bloggers like this: