Saturday, October 24, 2020
Home > Këshilla Islame > Hapet një xhami për 28 Nëntor, ishte rrënuar nga serbët në kohë të luftës

Hapet një xhami për 28 Nëntor, ishte rrënuar nga serbët në kohë të luftës

Sot në fshatin Dedi të Mitrovicës u përurua xhamia e re, e cila u rrënua nga serbët në vitin 1999. Ajo ka një histori 200 vjeçare. Të pranishëm ishin një numër i madh i besimtarëve musliman nga Mitrovica dhe më gjërë. Edhe pse një monument i kulturës, kjo u rindërtua nga donator vendas e besimtarë musliman.

E gëzofshin xhaminë ai xhemat, e nga aty dalshin burra e gra të devotshëm që i shërbejnë Islamit dhe muslimanëve shqiptar.

%d bloggers like this: