Saturday, October 24, 2020
Home > Këshilla Islame > Ja si mund te sherohesh nga magjia 100% me lejen e Zotit te Madh

Ja si mund te sherohesh nga magjia 100% me lejen e Zotit te Madh

M.I

Mesimi i katert

– ka qe perpiqen te sherohen dhe kur nuk sherohen, habiten, problemi eshte se ata duhet te rregullojne akiden,

marredhenien me Allahun;

– shembull tjeter: nje vajze 9-vjecare, me magji, kur ishte 11 vjec shejhu i lexoi Kuran dhe u qetesua; kur mbushi

17 vjec filloi te lexonte Bekarene 7 here ne dite dhe lyhej me vaj ulliri te kenduar cdo ore, 15 here  ne dite;

nxirrte nga goja fotografi; u sherua; i tha shejhut se me mire te mos ishte sheruar, sepse gjate kohes qe ishte

semure, bente nje adhurim te madh ndaj Allahut; thote vajza: „ne ate gjendje e kuptova cfare do te thote t’i

mbeshtetesh Allahut, te zbatosh fene“;

– kjo fatkeqesi qe te ka rene, magjia po mesyshi, eshte per te miren tende, te shtyn te besh nje adhurim qe nuk do

ta beje dot ne gjendje tjeter.

– magjia eshte lloj semundje qe te lidh me Allahun e lartesuar; shembull: nje burre qe e kishte femijen me mesysh,

e lexoi Bekarene 11 here ne dite, dhe ne enderr pa se iu tha: me kete qe bere te gjitha punet t’u zgjidhen, nga

qielli zbriten dy topa zjarri qe goditen gruan dhe femijen; kur kreu marredhenie me gruan ishte si ne diten e pare

te marteses, ndersa vajza u be e sjellshme dhe e bindur;

– duhet te mbeshtetesh tek Allahu i lartesuar dhe jo tek lexuesi:

shembull: nje moter ecte dy metra ne pese minuta, nuk shihte gje  kur shikonte ne Kuranin famelarte, filloi te lutej

qe te shihte ne Kuranin famelarte, kur u lut per njezet minuta rresht, filloi te shihte;  kishte gjashte muaj qe e

bente kete dua por vetem per disa sekonda, dhe jo kaq gjate;

%d bloggers like this: