Wednesday, November 25, 2020
Home > Këshilla Islame > Kjo pije helmuese është vrasësi i kockave tuaja dhe ju e pini atë çdo ditë

Kjo pije helmuese është vrasësi i kockave tuaja dhe ju e pini atë çdo ditë

Shumica e njerëzve sot përdorin pije të gazuara në baza ditore dhe nuk e dinë sa keq
bëjnë për shëndetin e tyre këto pije. Ja se si ato ndikojnë në trupin tuaj:

10 minutat e para

Vetëm 1 gotë pije të gazuar përfshin 10 lugë sheqer, që është 100% më shumë se doza
minimale e rekomanduar ditore.

Trupi juaj thith acidin fosforik që i jep shije pijeve.

Pas 20 minutash, nivelet e glukozës dhe insulinës në trupin tuaj rriten ndjeshëm, gjë që
transformon sheqernat në dhjamosje të mëlçisë. Pas 40 minutash, kafeina absorbohet
plotësisht nga organizmi. Rrjedha e gjakut rritet dhe mëlçia liron më shumë sheqer në
gjak. Truri bllokohet dhe jep ndjenjën e lodhjes. Pas 45 minutash, prodhimi i dopaminës
rritet. Ky hormon ka efekt të ngjashëm si heroina. Pas 50 minutash, kalciumi, zinku,
magneziumi dhe acid fosforik janë të nevojshme për tretje të mirë të ushqimit.

Por përqendrimi i lartë i sheqerit e çaktivizon sekretimin e kalciumit përmes urinës.

Pas 60 minutash kafeina fillon të punojë dhe të gjitha mineralet si kalcium, magnez dhe zinku
të cilat janë jetike për eshtrat nxirren jashtë përmes urinës. Pas më shumë se një orë,
sheqernat transportohen në çdo qelizë në organizmin tuaj dhe tani jeni shumë energjik,
gjë që mund të shkaktojë ndryshime të shpejta në disponimin tuaj. Shumica e ujit dhe
ushqyesve nga organizmi sekretohen përmes urinës. Këto pije në masë të madhe rrisin
rrezikun e diabetit.

Burimi: Healthylifevision

%d bloggers like this: