Wednesday, November 25, 2020
Home > Shëndetësi > Merrni frymë thellë që të parandaloni alivanosjen

Merrni frymë thellë që të parandaloni alivanosjen

Konsumi i menjëhershëm i ajrit, nxitë qarkullimin e gjakut, duke bërë që zemra të rrahë dhe të rrisë presionin e gjakut, transmeton Telegrafi.

Hulumtuesit kanë zbuluar se rasti më i shpeshtë i alivanosjes, quhet vasovagal syncope, që ndodhë në rastet ku trupi ndikohet nga disa skena siç është gjaku apo shqetësime të ndryshme emocional.

Kjo situatë bën që të bien rrahjet e zemrës dhe presioni gjakut, duke bërë që truri të mbetet pa gjak, e kjo shkakton humbje të përkohshme të ndjenjave.

Mirëpo, kardiologët pretendojnë se alivanosja apo rrënja e të fikët, mund të ndalohet thjeshtë duke marrë frymë thellë. /Telegrafi/

%d bloggers like this: