Saturday, October 24, 2020
Home > Lajme > Po luhet një lojë e ndotur për të shkatërruar islamin”

Po luhet një lojë e ndotur për të shkatërruar islamin”

Presideniti Turk ashtu si edhe lideret tjerë islam ju drejtua edhe njëherë shteteve islame dhe ju tha se duhet te zgjohemi tanimë.

Fjalë e tij nisën kështu:”

Ne duhet të shohim forcat globale prapa organizatave të organizatave terroriste,

Si bota islame, po kalojmë një epokë korrupsioni, si ekonomikisht dhe politikisht. Vajtimi i nënave që janë mbështjellë në trupat e pajetë të fëmijëve të tyre, është dëgjuar në të gjithë botën. Aleppo nuk dëgjohet më në Aleppo nën bomba. Gjurmët nuk janë vetëm vulë e civilizimit islam, por nderi dhe dinjiteti ynë. Organizatat terroriste si DEAŞ, Al-Qaeda, YPG e kthejnë rajonin tonë në një liqen gjaku. Por kjo nuk na ndalon të shohim aktorët kryesorë pas këtyre organizatave.

Po luhet një lojë e ndotur për të shkatërruar islamin’

– Po luhet një lojë e ndyrë për të shkatërruar Islamin. Po luajnë lojëra për të shkatërruar unitetin dhe pasurinë e botës islame, madje edhe të ardhmen. Ndonjëherë duke u përpjekur për të hapur linjat e fajit me lojëra etnike. Po ndërtohet një strukturë e diskutueshme shoqërore. Tensionet përshkallëzohen dhe burimet e muslimanëve tërheqin baronët e parave të nxehta. Kështu, këto burime, të cilat duhet të shpenzohen në qytetërim, rrjedhin në botën perëndimore.

– Kjo nuk është vetëm pasuria jonë nëntokësore dhe e tejmbushur, por objektivi i vërtetë është të paralizojë të gjithë ne për të shkatërruar botën e Islamit. Për shkak se myslimanët vazhdojnë të ndjekin të gjitha pretendimet e tyre në kuptimin global pavarësisht nga të gjitha vështirësitë e përjetuara gjatë dy shekujve të fundit. Mosrespektimi ndaj atyre që jetojnë në Siri dhe Arakan zbuloi fytyrën e vërtetë të botës perëndimore.

(Faleminderit qe keni zgjedhur faqen ton per tu informuar ne lidhje me lajmet me te fundit rreth botes muslimane. Nese ka mundsi klikoni ne reklam dhe keshtu ju kontribuoni ne mbulimin e harxhimeve tona. Zoti ju shperbleft)

Muslimanët nuk duhet ta pranoj  rolin qe ata na e kanë dhënë’

Kush i bën qindra miliarda armë që vendet perëndimore i japin perëndimit? Kush po punon për vendet tona për t’u rrethuar me kufij artificial? Gjetja e përgjigjeve për këto pyetje do të na ndihmojë të vlerësojmë ri-ngjarjet. Muslimanët nuk mund ta pranojnë rolin e tyre pa dyshim! Nuk mund të mbetemi të heshtur për vrasjet e këtyre vrasësve, të cilët janë ushqyer nga kush. Nga ana tjetër, natyrisht, gjithashtu kërkon të jesh zotërues i posedimit. Bota islame ka mundësi të mëdha. Detyra jonë është të bashkojmë këtë gjeografi dhe të sigurojmë zhvillimin dhe unitetin e saj. Por ne ende kemi probleme serioze. Ne nuk mund të ndërhyjmë në zhvillimin e rajonit tonë në kohë.

%d bloggers like this: